فوم پلی اورتان

فوم‌های پلی اورتان ساختمان و کاربردهای آن

فوم‌های پلی اورتان ساختمان و کاربردهای آن امروزه صنایع ساختمان همگام با توسعه و پیشرفت تکنولوژی دستخوش تغییرات بسیاری شده است. مهندسین و کارفرمایان در تلاش هستند تا ضمن صرفه‌جویی در وقت و هزینه‌ها، شرایط لازم را برای ایجاد امنیت و آرامش بیشتر مصرف کنندگان فراهم آورند.
ورود فوم‌های پلی اورتان به صنعت ساختمان خود تحول عظیمی به شمار می‌رود. بر اساس تحقیقات دپارتمان انرژی آمریکا، حدود 40 درصد از اتلاف انرژی در منازل از طریق درب‌ها، دیوارها و پنجره‌ها صورت می‌گیرد که استفاده از فوم‌های پلی اورتان سبب می‌شود این اتلاف انرژی تا حدود 50 درصد در مقایسه با مصالح سنتی کاهش یابد.
این گروه از فوم‌ها عایق‌های مناسبی در برابر گرما و سرما به شمار می‌آیند و این امر سبب کاهش مصرف انرژی و به تبع آن کاهش هزینه‌ها می‌شود. سبک بودن فوم‌ها مزیت دیگری است که فعالان عرصه ساختمان را علاقه‌مند به استفاده گسترده از این محصول در تکمیل پروژه‌های ساختمانی خویش می‌کند، وزن پایین فوم‌های پلی اورتان بار مرده ساختمان را کاهش می‌دهد.

راه های ارتباط با رستاک:

تلفن : 02191098528

فکس : 02165318028

واتس اپ ، ایتا ، تلگرام و روبیکا : 09904457030

واحد فنی مهندسی : 09123553554

rastakonline@gmail.com


نفوذ رطوبت به ساختمان از جمله عواملی به شمار می‌آید که منجر به کاهش عمر مفید و فرسایش سریع‌تر آن می‌شود، لذا استفاده از فوم‌های پلی اورتان به دلیل برخورداری از مزیت مقاومت بالا در برابر رطوبت، می‌تواند در برطرف نمودن این مشکل نقش به سزایی ایفا کند. این گروه از فوم‌ها، عایق‌های مناسبی در برابر نفوذ صدا نیز به شمار می‌آیند.
فوم‌های درزگیر پلی اورتان بخشی از خانواده بزرگ فوم‌ها به شمار می‌آیند. این دسته از فوم‌ها به منظور پرکردن درزها و حفره‌های دیوارها، تثبیت و عایق‌کاری چهارچوب‌های درب و پنجره، پرکردن و درزگیری اطراف خروجی کابل‌های برق، لوله‌های آب و گاز و بسیاری موارد دیگر در داخل ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند، این فوم‌ها می‌تواند به صورت تک جزئی و یا دوجزئی تهیه و تولید شوند. فوم‌های درزگیر از طریق اسپری کردن در محل مورد نظر تزریق می‌شوند، این شیوه سبب می‌شود تا ضمن برخورداری از کاربری آسان، کار به شیوه‌ای تمیز‌تر و در حداقل زمان ممکن تکمیل و آماده تحویل شود.
از سوی دیگر، کیفیت مواد درون قوطی اسپری در طول مدت استفاده یکسان می‌ماند که این نیز از دیگر مزیت‌های اینگونه فوم‌ها به شمار می‌آید. همچنین حجم مناسب قوطی‌های فوم و کاربری آسان آنها، امکان استفاده در مصارف خانگی را نیز فراهم می‌کند. فوم‌های درزگیر انواع مختلفی دارد که در ادامه به شرح تعدادی از آنها خواهیم پرداخت:
فوم پلی اورتان با نازل: در فوم پلی‌اورتان وجود نازل سبب می‌شود تا تزریق فوم دقیقا در محل مورد نظر صورت گیرد و به همین جهت از آلودگی اطراف محل کار جلوگیری می‌شود. توضیح اینکه استفاده از فوم‌های نازل دار بسیار آسان می‌باشد.
فوم‌های پلی اورتان ضد حریق: استفاده از مصالح نسوز در ساختمان امری مهم و حیاتی برای حفظ امنیت، آرامش و سلامت ساکنین آن به شمار می‌رود. مصالح ساختمانی که برای استفاده طولانی مدت به کار می‌روند می‌بایست حداقل دارای درجه اشتعال پذیری معمولی باشند. لذا این گروه از فوم‌ها با درجه اشتعال پذیری معمولی(B2) و سخت (B1) جهت استفاده در ساختمان تولید و به بازار عرضه می‌گردند.
استفاده از این فوم‌ها باعث جلوگیری از انتشار حریق به قسمت‌های دیگر می‌شود. شعله‌ها پس از برخورد با فوم غیرقابل اشتعال با توجه به درجه اشتعال پذیری آنها به سرعت یا پس از چند ثانیه خاموش شده و از پیشروی باز می‌مانند.
فوم‌های پر بازده: این گروه از فوم‌ها علی رغم داشتن قوطی مشابه فوم‌های معمولی، قابلیت بازدهی متری یا حجمی بیشتری دارند. برخی از تولیدکننده‌ها با ایجاد تغییراتی در والو و نازل بازدهی متری فوم‌های پربازده را نیز به حداکثر رسانده و معمولا آنها را به نام فوم ماکسیمم یا نام های مشابه نام گذاری می‌کنند.
میزان خروجی این فوم‌ها به دلیل قطعه‌ای که در سرنازل آنها کارگذاشته شده بسیار اندک است، بنابراین برای پرکردن حفره‌ها و درزهای باریک مناسب هستند.
عایق حرارتی پلی یورتان پاششی

 
فوم پاشش پلی یورتان ( سلول بسته ) تشکیل شده از دو نوع مایع ایزوسیانات و پلی یول، دارای چگالی متوسط است که در تفنگ مخلوط سازی دستگاه مربوطه، تحت فشار و حرارت با هم ادغام شده و حجم آن پس از چند ثانیه سریعاً به میزان ۲۰ تا ۳۰ برابر افزایش پیدا میکند  و به شکل فوم فشرده، منسجم و یکپارچه به ضخامت دلخواه (وابسته به میزان ماده پلی یورتان پاشیده شده) در می آید. فوم پلی یورتان سلول بسته دارای ضریب مقاومت حراراتی ( R-value ) بالا بوده و سبب کاهش نفوذ هوا و رطوبت می گردد که بدین منظور با کنترل نمودن مشکلات نفوذ رطوبت، محیطی سالم تر را ایجاد می نماید.
زمینه های کاربردی عایق حرارتی پلی یورتان پاششی
 


•  عایق بندی جداره و کلیه وسایل نقلیه مانند : کامیون ها و کانکس ها
 •  ترمیم شیروانی های : سفالی .  ایرانیت  . فلزی و…
  •  عایق بندی اسکلت چوبی . آهنی . بتونی و سیمانی ساختمان ها ( اعم از کفپوش ها . دیوار ها و سقف ها )
•  عایق بندی دستگاه های حرارتی – برودتی در صنایع ساختمان ها . کانال های هوا . لوله های آب گرم و سرد لوله های نفت و گاز و…


مزایا عایق حرارتی پاشش پلی یورتان

سهولت کار و امکان دسترسي به نقاط کور ساختمان در شرايط عمودي، افقي، قوسي، مورب و غيره
يک پارچگي عايق و در نتيجه بالا بردن ضريب عايق حرارتی
تحت پوشش قرار دادن تمامي سطوح بدون درز و شکاف که در نتيجه از فرار حرارتي جلوگيري مي کند
جلوگيري از اتلاف انرژي مصرفي در ساختمان تا ۷۰%  در مقايسه با عايق هاي معمول
قابليت افزايش حجم عايق و انتخاب تراکم لازم آن در زمان نصب، بر اساس شرايط سطح مورد نظر
زمان نصب بسیار کوتاه
مقاومت در برابر حرارت هاي غير مستقيم
قابليت چسبندگي بسيار بالا 
 
 کاربرد :

پیش شرط : پاشش توسط دستگاه های خاص که دما و فشار مواد را تنظیم نماید صورت می پذیرد. همچنین پاشش توسط اپراتور حرفه ای آشنا به مواد و دستگاه انجام می شود. حداقل دمای سطحC°۵ و حداکثر C°۵۰ ، دمای نقطه شبنم حداقل C°۵ و دمای سطح همواره C°۳ بالاتر از نقطه شبنم باید باشد. حداکثر رطوبت نسبی هوا نیز ۸۵% می باشد. قبل از پاشش سطح بایستی کاملاً تمیز و عاری از هرگونه گردوخاک، روغن، گریس و رطوبت باشد.
وسایل و تجهیزات برای عایق حرارتی پاشش پلی یورتان :
  پاشش پلی یورتان بایستی توسط دستگاههای فشار قوی، مجهز به هیتر، مانند Graco، Glas
 Craft، Gama و … و به صورت ۱:۱ استفاده گردد. فشار اعمالی ۷۰ الی ۱۱۰ بار و دمای مواد هنگام پاشش C°۴۰ الی C°۵۰
 می باشد.
انبار داری:

نگهداری محصول از یکسال در ظروف دربسته به دور از گرمای شدید، یخ زدگی، نور شدید خورشید و رطوبت امکان پذیر است.
عایق رطوبت :
فوم پلی یورتان سلول بسته، طبق تعریف انجمن کدگذاری بین المللی و ASHREA ، جزء عایقهای رطوبتی (کلاس ۲) با حداقل ضخامت ۱ اینچ، محسوب می گردد. برای اطلاع از طبقه بندی کلاسها، به بروشور ” Vapor Barrier & Vapor Retarder ” رجوع کنید.
میزان مواد مصرفی عایق حرارتی پاشش پلی یورتان :
تقریباً
ایمنی و سلامت مواد عایق حرارتی پاشش پلی یورتان :
استفاده از پاشش پلی یورتان چه به صورت کاربرد به عنوان پر کننده منافذ کوچک و چه به عنوان یک پوشش یا کفپوش کامل، نیازمند آموزش و تجهیزات ویژه است. تنفس و تماس با مواد در حین کار ممکن است سبب حساسیت جدی شود، لذا استفاده از لباس فرم مخصوص و دستکشهای مجهز حین عملیات ضروری است.
سلامت پاشش پلی یورتان از سوی USDA مورد تأیید قرار گرفته است. طی پاشیدن پلی یورتان به سطوح مختلف، به دلیل عدم وجود هیچ گونه حلال، به هیچ وجه ترکیب آلی فرار (VOC) از این ماده متصاعد نمی شود.
 
 

فوم های تزریقی , پلی یورتان , عایق سرد

فوم های تزریقی , پلی یورتان , عایق سرد
یکی از بهترین ترکیبات موجود، برای مصارف عایق کاری صنعتی و مسکونی، عایق های پلی یورتان(PUR) و پلی ایزوسیانورات(PIR) می باشد. از عایق های پلی یورتان و پلی ایزوسیانورات به طور گسترده ای در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، داروسازی و بسیار خطوط لوله کشی و مخازن صنعتی استفاده می شود. فوم های عایق پلی یورتان و پلی ایزوسیانورات در شکل های مختلف، از جمله تخت و بلوک پیش ساخته، لوله و نیم لوله پیش ساخته، فوم های تزریقی و فوم های اسپری شونده، استفاده می شوند.
از فوم های تزریقی برای عایق کاری سطوح بزرگ و پیچیده و یا فضاهای بسته، که دسترسی کامل به آنها دشوار یا غیرممکن است، استفاده می شود. در این حالت، فوم در محل با فشار بین فضای مورد نظر تزریق می شود. این روش نیاز به دستگاه خاوص و نیروی عایق کار متخصص دارد.
دو ماده پایه ای تشکیل دهنده فوم عایق پلی یورتان، که عبارتند از ایزوسیانات و پلی یول، در دو مخزن جدا نگهداری می شوند که هر دو دارای شیر کنترل فشار و پمپ هستند. برای عایق کاری، دو ماده با نسبت مشخص و با فشار مشخص، توسط دستگاه مخصوص، در مکان دلخواه تزریق می شوند. از واکنش دو ماده، فوم عایق پلی یورتان شکل می گیرد و در داخل فضای عایق کاری، منبسط می شود و فضا را کاملا پر می کند. از آنجا که تشکیل فوم در محل عایق کاری صورت می گیرد، فوم تمامی سوراخ ها و منافذ را پر کرده و عایق کاملی را بین سطوح ایجاد می کند. فشار پشت دستگاه تزریق و فشار ناشی از انبساط فوم پلی یورتان، باعث نفوذ عایق به تمامی منافذ و راهگاه ها شده و سطح را کاملا می پوشاند.
پلی اورتان صفحه ای( پانل )

عایق های پلی یورتان، از خانواده عایق های سلولی بسته و صلب بوده و از جمله عایق های سرد محسوب می شود. از پلی یورتان بیشتر در دیوارها و سقف ساختمان ، خطوط انتقال مایعات، تانک ها و مخازن، مراکز نگهداری سرد و سردخانه ها، خنک کننده ها و فریزرها استفاده می شود. یکی از کاربردهای اصلی پلی یورتان، عایق مورد استفاده در ساندویچ پنل ها است. .عایق های پلی یورتان(PUR) ، بسیار با عایق های پلی ایزوسیانورات (PIR) مشابهند و خواص و ترکیب شیمیایی تقریبا یکسانی دارند.
عایق های پلی یورتان محصول این شرکت در شکل های پیش ساخته تخته ای، لوله ای هستند. 
چگالی: قابل ارائه در چگالی های مختلف بنا به سفارش و محل استفاده. ( از 30 تا 700 کیلوگرم بر متر مکعب)
کاربرد: عایق کاری سیستم های کرایوجنیک (فوق سرد)، مناسب برای ساندویچ پنل ها، عایقکاری مخازن بزرگ و خطوط لوله بسیار حجیم، عایق کاری ساپورت های تحت فشار زیر لوله. 
 
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *