خمکاری ورق آلومینیوم
آلومینیوم به دلیل قابلیت انعطاف پذیری و خاصیت کششی، بعد از فولاد ضدزنگ یکی از پرطرفدارترین فلزها در صنایع مختلف است. خمکاری ورق آلومینیوم روشی است که امروزه با استفاده از آن با استفاده از فشاری که با دستگاه های پرسی به آلومینیوم اعمال می کنند تغیییر شکل این فلز نیز راحت تر شده است بطوری که به راحتی می توان ورق های آلومینیوم را تا کرده و لبه های آن را زاویه دار کنیم.
خمکاری پروفیل آلومینیوم نکاتی دارد باید قبل از اعمال خدمات از آن اگاه باشید.
انواع آلیاژ
شکل مقطع
ضخامت
شعاع خمش
یکی دیگر از عواملی که باید در نظر گرفت این است که در طول فرآیند خمکاری ورق آلومینیوم، فلز سخت و محکم می شود. جدای از انتخاب آلیاژ، ضخامت و شعاع خمش نیز عوامل مهمی هستند که باید در نظر گرفته شوند. از پروفیل های آلومینیومی منحنی در معماری، ساخت و ساز، حمل و نقل و ماشین سازی و در محصولات مصرفی مانند محصول های روشنایی و…استفاده می شود. آلومینیوم فلزی بسیار چکش خوار است که کار با آن را آسان می کند. معمولاً استحکام بالاتر به این معنی است که خم شدن آلیاژ آلومینیوم دشوارتر خواهد بود. آلیاژهای آلومینیوم در طول فرآیند خمش سخت وقوی تر می شوند. قابلیت انعطاف و خاصیت کششی بالای آن باعث شده است در صنعت الکترونیک و باکس های آلومینیومی، یخچال سازی، نمای فلزی ساختمان و برای اکثر کاربردهای صنعتی به کار گرفته شوند.
تلفن : 02191098528
فکس : 02165318028
واتس اپ ، ایتا ، تلگرام و روبیکا : 09904457030
واحد فنی مهندسی : 09123553554
rastakonline@gmail.com
اصول خمکاری ورق آلومینیوم
شکل پذیری:
به طور معمول، استحکام بالاتر به این معنی است که آلیاژ آلومینیوم خمکاری ورق سخت تری خواهد داشت و آن به دلیل مبادله بین مقاومت و کشش انعطاف است. با افزایش یکی از آنها درصد دیگری کاهش می یابد.
ضخامت شعاع خم:
آلیاژهای آلومینیوم در طی فرآیند خمکاری ورق آلومینیوم سخت و قوی تر می شوند. در نتیجه ضخامت و شعاع خم عاملی است که باید به آن توجه شود.
درصد کشیدگی:
بررسی درصد کشیدگی و تفاوت بین استحکام و مقاومت کششی نهایی همچنین به شما در تصمیم گیری صحیح کمک می کند. هنگام مقایسه آلیاژها و دما، به عواملی که بیشترین بازه بین عملکرد و استحکام کششی دارند، توجه کنید زیرا این نشانگر توانایی شکل گیری بهتر است.
روند خمکاری ورق آلومینیوم روشی مقرون به صرفه و راحت برای شکل دادن به آلومینیوم است. به این ترتیب شما امکان طراحی های بیشتر و عملکردهای یکپارچه و تولید اشکال هندسی پیچیده تر را خواهید داشت.برخی از آلیاژهای آلومینیوم در برابر دما و همچنین خم شدن مناسب تر هستند.
روش های خمکاری آلومینیوم
خمکاری ورق آلومینیوم با قالب U
در این روش خمکاری فلز آلومینیوم، برای شکل دادن به ورق، از قالب سیلندر استفاده شده که به آن شکل U میدهد.
خمکاری فلز با قالب V
از این قالب، برای زاویه دار کردن فلز آلومینیوم با گوشههای 90 درجه استفاده میشود. در این روش، متخصصان از دستگاه پانچ و قالب استفاده میکنند که روش رایجی بین سایر روشها است. این نوع خمکاری، خود سه زیر مجموعه دارد. خمکاری کفی و سه نقطهای، هوایی، حلقه زنی یا ضرب سکهای، از روشهای زیر مجموعه هستند.
قالب چرخشی
در این روش، به کمک قالب استوانهای، ورق فلزی را خم کرده و از شکل مسطح و صاف آن خارج میکنند. از آنجایی که در خمکاری فلزها، هر خمش با یک تنظیم مطابقت دارد که میتواند در نهایت شکل مورد نظر را به متخصصان ارائه دهد.
خمکاری به روش رولی یا فرمی
از دیگر روشهای خمکاری ورقهای فلزی، استفاده از این روش خوب، با ظرافت و حساس است. برای خمکاری با استفاده از این روش، از رولی که جنس پلاستیکی یا یورتان دارد، استفاده میشود. تولید قطعات به کمک این روش، محصولی زاویه دار را تولید نخواهد کرد، بلکه برای خمکاری ورقهای حساس و از قبل رنگ شده، استفاده میشود تا آنها را به شکل U درآورد.
خمکاری آلومینیوم با دستگاه ترمزخم
در این روش از یک دستگاه فلزکاری تخصصی که ترمزخم یا دستگاه خمش فلزات نام دارد استفاده میشود که از دقت بالایی برخوردار است دستگاه ابعاد کوچک و زن پایینی دارد و به راحتی می توان آن را روی میز کار قرار داد.ترمزخم از دو سکوی بلند و باریک ساخته شده، که یکی از این سکو ها ثابت و دیگری متحرک می باشد و نحوه کار آن به این صورت است که ورق آلومینویمی باید بین دو سکو قرار بگیرد تا خم شود.این دستگاه برای ورقه های نازک کاردبرد دارد.
خمکاری ورق ضخیم
دستگاه خمکاری ورق آلومینیوم
قیمت خمکاری ورق آلومینیوم
خمکاری ورق آلومینیوم
امروزه برای ساخت بیشتر محصولات و وسایل فلزی از آلومینیوم استفاده می شود. این فلز دارای استحکام و مقاومت خوبی می باشد و وزن مناسبی نیز دارد. اما برای استفاده از این ورق ها نیاز است روی آنها عملیات خمکاری انجام شود تا به آن حالت و شکل مورد نظر ما برسد. یکی از مهم ترین نکات در هنگام خمکاری فلزات این است که فلزدر اثر فشار و خمکاری استحکام خود را از دست ندهد. در بین انواع فلز ها فلز آلومینیوم این قابلیت را دارد و در اثر اعمال فشار دچار آسیب و شکستگی نمی شود. این ویژگی فلز آلومینیوم سبب محبوبیت آن در صنایع گوناگون شده است.
دستگاه خم کردن آلومینیوم
برای خم کردن و شکل دادن به ورق های آلومینیوم از دستگاه های مختلفی استفاده می شود. هر کدام از این دستگاه ها کاربرد و مزیتی هایی دارند. شاید برای شما سوال باشد که کدام دستگاه خمکاری مناسب تر و بهتر می باشد؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که دستگاه های مدرن و پیشرفته بهترین گزینه می باشند. چرا که دقت و سرعت آنها بیشتر می باشد و می توانند خمکاری ورق آلومینیوم را بهترین نحو انجام دهند. در ادامه به بررسی انواع دستگاه خم کردن آلومینیوم می پردازیم.
دستگاه خم پروفیل آلومینیوم
دستگاه خم کن برقی
دستگاه خم کن برقی یکی از انواع دستگاه هایی است که برای خم کردن و شکل دادن به ورق های آلومینیوم از آن استفاده می شود. سرعت این دستگاه در انجام کار بسیار بالا می باشد و در طول ۱ تا ۶ متر وجود دارد. از این دستگاه می توان برای خمکاری ورق هایی تا حداکثر ۶ میلی متر ضخامت مورد استفاده قرار می گیرد.
دستگاه خم کن دستی
دستگاه خم کن برقی نمونه دیگری از این دستگاه ها است، که مناسب ورق ها با انحنای محدود می باشد. این دستگاه برای ورق های آلومینیومی، ورق آهنی و ورق های برنجی مورد استفاده قرار می گیرد. برای خمکاری ورق های آلومینیومی با ضخامت ۶ میلی متر می توان از این دستگاه استفاده کرد و قادر به خمکاری ورق های آلومینیوم با ضخامت بیشتر ۶ میلی متر نمی باشد.
ماشین پرس خم کن
ماشین پرس خم کن نیز جز دستگاه هایی است که برای خمکاری ورق های فلزی مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه دارای دو قسمت ثابت و متحرک است که با قرار دادن ورق در قسمت ثابت و وارد شدن نیرو به ورق توسط قسمت متحرک خمکاری انجام می شود.
جوش ورق آلومینیوم
جوش دادن ورق آلومینیوم یکی از اموری است که به دقت و توجه بسیاری نیاز دارد. نکات مهمی وجود دارند که باید در هنگام جوش دادن ورق آلومینیوم به آن توجه کنید. ورق های آلومینیومی قبل از جوش و پس از جوش نیازمند انجام پردازش می باشند. علاوه بر آن باید توجه داشته باشید که مواد پایه تمیز باشند. تمام آلودگی ها قبل از انجام کار باید پاک شود. روش های مختلفی برای جوش ورق آلومینیوم وجود دارد که انتخاب هر روش بستگی به نوع پروژه دارد. معمولا کارشناس پس از بررسی پروژه و در نظر گرفتن شرایط بهترین روش را انتخاب می کند.
روش های خمکاری آلومینیوم
روش های متنوعی برای خمکاری ورق آلومینیوم وجود دارد. هر کدام از این روش ها دارای مزایا و معایبی می باشند و دارای کاربرد های بسیاری هستند.
الگوی خمکاری شکل v
الگوی خمکاری شکل v یکی از رایج ترین روش های خمکاری آلومینیوم می باشد. در این روش فلز دارای زاویه 90 درجه می باشد.
الگوی خمکاری شکل U
در این روش برای شکل دادن به ورق ها از یک قالب U شکل استفاده می شود. پس از اعمال فشار به ورق شکل دلخواه ایجاد می شود.
الگوری خمکاری رولی
این روش نیازمند دقت و حساسیت بسیاری می باشد. برای انجام الگوی خمکاری رولی از یک رول با جنس پلاستیک استفاده می شود.
الگوی خمکاری چرخشی
الگوی چرخشی به یک قالب استوانه ای نیاز دارد. پس از انجام کار و اعمال تنظیمات ورق به شکل مورد نظر در می آید.
مزایا خمکاری ورق آلومینیوم
محصولاتی که طی فرآیند خمکاری تولید می شوند دارای برخی ویژگی های مثبت می باشند. به طور مثال این محصولات دارای وزن سبک و مناسبی هستند و قابلیت انعطاف پذیری آنها بالا می باشد. استفاده از فلز آلومینیوم به طور کلی دارای مزیت های بسیاری است. همین مزیت ها سبب کاربردی شدن آن در صنعت شده است. لازم است بدانید که تعداد زیادی از معماری های معروف جهان از برشکاری و خمکاری فلز آلومینیوم به وجود آمده است. کاربرد فلز آلومینیوم را می توان در صنایع مختلفی همچون صنایع الکترونیک، صنعت ساختمان سازی، تهیه باکس آلومینیومی، یخچال سازی و سایر صنایع مشاهده کرد.
خمکاری آلومینیوم قابلمه
دستگاه خم پروفیل الومینیوم
پنجره خم آلومینیوم
خم پروفیل آلومینیوم