تفاوت ورق آلوزینک و گالوانیزه

مهم‌ترین تفاوت این ورق‌ها در ماده‌ای است که برای پوشش دادن سطح آن‌ها و افزایش مقاومتشان در برابر خوردگی استفاده می‌شود. این ماده در ورق‌های گالوانیزه فلز روی است اما در ورق‌های آلوزینک علاوه بر فلز روی، عناصر دیگری همچون آلومینیوم و سیلیسیم هم استفاده می‌شود. همین موضوع موجب ایجاد تفاوت ورق گالوانیزه و آلوزینک در زمینه‌های مختلف شده است.
درصد بیش‌تر ترکیب شیمیایی ورق آلوزینک را آلومینیوم تشکیل داده و سپس روی بیش‌ترین استفاده را در آن دارد. از سیلیکون هم به مقدار ناچیزی استفاده می‌شود.
درصد معمول این عناصر در پوشش آلوزینک حدود 55 درصد آلومینیوم، 43 درصد روی و بیش از یک درصد سیلیکون است. به این ترتیب، تفاوت آلیاژهای به‌کاررفته در پوشش این ورق‌ها، باعث تفاوت در ویژگی‌ها و کاربردهای آن‌ها شده است.

ورق آلوزینک

راه های ارتباط با رستاک:

تلفن : 02191098528

فکس : 02165318028

واتس اپ ، ایتا ، تلگرام و روبیکا : 09904457030

واحد فنی مهندسی : 09123553554

rastakonline@gmail.com

تفاوت ظاهری ورق آلوزینک و گالوانیزه
یکی از جنبه‌های تفاوت ورق گالوانیزه و آلوزینک در شکل ظاهری آن‌ها است. اگرچه هر دو این ورق‌ها از ظاهری مناسب برخوردار هستند، اما سطح ظاهری ورق‌های آلوزینک از ورق‌های گالوانیزه بهتر و یکدست‌تر است.
علاوه بر این، به‌طورمعمول ورق‌های آلوزینک را رنگ کرده و سپس مورداستفاده قرار می‌دهند. درحالی‌که ورق‌های گالوانیزه بیش‌تر با همان شکل ظاهری خود مورداستفاده قرار می‌گیرند. البته این امکان وجود دارد که ورق‌های گالوانیزه را هم رنگ‌آمیزی کرد، اما به دلیل ظاهر براق و درخشانی که دارند، کم‌تر این کار انجام می‌شود.

تفاوت مواد اولیه ورق آلوزینک و گالوانیزه
ورق آلوزینک و گالوانیزه هر دو از ورق‌های فولادی هستند با این تفاوت که ورق گالوالوم از 55 درصد فلز آلومینیوم، 43.3 درصد فلز روی و 1.7 درصد عنصر سیلیکون تشکیل شده است. پوشش ورق گالوانیزه فقط فلز روی بوده در حالی که ورق آلوزینک دارای پوششی از روی و آلومینیوم است.

تفاوت مقاومت ورق آلوزینک و گالوانیزه
ورق‌های گالوانیزه نسبت به آلوزینک دارای مقاومت کم‌تری بوده و به‌طورمعمول طول عمر کم‌تری دارند. از طرف دیگر، در برخی موارد مشاهده می‌شود که پوشش گالوانیزه از سطح ورق فولادی جدا می‌شود، حال این‌که پوشش آلوزینک چسبندگی بیش‌تری داشته و به‌راحتی جدا نمی‌شود. بنابراین، از ورق‌های آلوزینک در بخش‌هایی که از حساسیت بالاتری در این مورد برخوردار هستند، استفاده می‌شود. میزان مقاومت این ورق‌ها به‌گونه‌ای است که حتی با ایجاد خراش بر روی سطح آن‌ها، بازهم خاصیت ضد خوردگی‌شان را از دست نخواهند داد.

تفاوت وزن ورق آلوزینک و گالوانیزه
ورق آلوزینک دارای وزنی بسیار سبک‌تر نسبت به سایر پوشش‌ها است. چگالی فلز روی در حدود 7.13 بوده و چگالی آلومینیوم برابر با 2.7 گرم بر سانتی‌متر مکعب است. ازآنجایی‌که درصد بیش‌تر پوشش گالوانوم را آلومینیوم تشکیل می‌دهد، وزن کلی این ترکیب هم کاهش می‌یابد. درنتیجه ورق‌هایی که از این ترکیب برای پوشش دادن آن‌ها استفاده می‌شود وزن پایین‌تری خواهند داشت. بنابراین، وزن مخصوص آلوزینک را می‌توان یکی از فاکتورهای مثبت آن در نظر گرفت.

تفاوت وزن ورق آلوزینک و گالوانیزه
هر دو ورق از نظر ابعاد نسبتا محدود هستند. اما نکته ای که در اینجا وجود دارد این است که ورق های گالوانیزه با ابعاد متنوع تری قابل تولید هستند.به عنوان مثال ضخامت ورق گالوانیزه از 0.5 تا 2 قابل تغییر است در حالی که ضخامت ورق آلوزینک از 0.5 تا 0.8 تغییر می کند. محدودیت در ابعاد ورق آلوزینک یکی از معایبی این ورق به شمار می رود و همین موضوع باعث میشود فقط به خاطر این دلیل افراد به جای استفاده از ورق آلوزینک، از ورق گالوانیزه برای انجام فعالیت های خود استفاده نمایند.

تفاوت قیمت ورق آلوزینک و گالوانیزه
بدون شک ورق‌های آلوزینک دارای قیمت بالاتری نسبت به ورق‌های گالوانیزه هستند. دلیل آن‌هم استفاده از عنصر تقریباً گران آلومینیوم در پوشش آن‌ها است. البته باید به نوع و کیفیت ورق پایه استفاده‌شده در ساخت ورق گالوانیزه نیز دقت نمود. این مقایسه قیمت زمانی صحیح است که ورق پایه استفاده‌شده در هر دو این مقاطع کیفیت یکسانی داشته باشد. چراکه در تعیین قیمت این‌گونه ورق‌ها تنها قیمت ورق پایه و هزینه تولید پوشش سطح ورق اهمیت دارد. به‌این‌ترتیب، ازآنجایی‌که قیمت پوشش آلوزینک از پوشش روی خالص بیش‌تر است، قیمت این ورق‌ها هم بیش‌تر خواهد بود.
ورق های آلوزینک و گالوانیزه هر دو محصولات مهمی در صنعت بوده که دارای کاربرد فراوانی نیز می باشند. همان طور که می دانید برای افزایش مقاومت به خوردگی ورق گالوانیزه، سطح آن با پوششی از فلز روی پوشیده می شود ولی پوشش ورق های آلوزینک از ترکیب آلومینیوم و روی بوده و تنها تفاوت این دو ورق در نوع پوشش آن ها می باشد.
همچنین فلز پایه هر دو از فولاد بوده و پوشش سطح، آن ها را از اکسید شدن و زنگ زدگی محافظت می نماید. از جمله کاربردهای ورق آلوزینک و گالوانیزه می توان به استفاده در سردخانه ها، پوشش سقف، حفاظ دیوار و غیره اشاره کرد.
رنگ آمیزی ورق آلوزینک تنها به صورت کوره ای انجام می شود بر همین اساس بسیار مستحکم بوده و پوشش و رنگ آمیزی آن در صورت خدشه دار شدن اکسید نشده و ضد زنگ خواهد بود. در محیط ها و شرایط اسیدی، فضاهای مرطوب، فضاهای صنعتی و چنین مواردی استفاده از ورق آلوزینک به وفور مشاهده می شود.
تنوع رنگ بندی و گستره ضخامت ها موجب گردیده این محصول متقاضیان خاص خود را داشته باشد اصولاً این دسته از ورق ها در ضخامت های نیم سانتی در بازار محصولات فولادی به فروش می رسند.

مزایا و معایب استفاده از ورق‌های گالوانیزه و آلوزینک

هرکدام از این محصولات دارای معایب و مزایای مختص به خود هستند که آن‌ها را برای کاربردهای ویژه‌ای ایده‌آل کرده است. در ادامه مزایا و معایب این دو ورق را بررسی خواهیم کرد.

مزایا و معایب گالوانیزه
مزایا و معایب ورق گالوانیزه عبارتند از:
هزینه‌ پایین تولید
هزینه پایین حفظ و نگهداری
مقاومت مناسب در برابر صدمات محیطی
طول عمر بالا
ماندگاری و دوام پوشش بالا
عملیات جوشکاری سخت نسبت به آهن‌های معمولی
انتشار گازهای سمی حاصل از جوشکاری

مزایا و معایب آلوزینک
از مزایا و معایب ورق آلوزینک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
وزن مناسب
مقرون به صرفه بودن
قابلیت جوشکاری و رنگ‌آمیزی
مقاومت بسیار بالا
ضد زنگ
طول عمر بالا
انعطاف‌پذیری و شکل‌پذیری خوب


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *