انواع عایقکاری

با رستاک آنلاین، با مقاله انواع عایقکاری همراه باشید.


عایق کاری
عایق‌های ساختمانی نقش قابل‌توجهی در صرفه‌جویی انرژی و همچنین افزایش آسایش و آرامش افراد ساکن در یک واحد مسکونی ایفا می‌کنند.
همچنین براساس مقررات ملي ساختمان، تمامي ساختمان‌هايي كه ساخته مي‌شوند بايد به اندازه كافي عایق‌كاري شوند. ميزان عایق مورد نياز نيز در همين مقررات تعيين شده است. عایق‌ها بسته به نوع و کاربردی که دارند، به انواع عایق‌های صوتی، حرارتی، رطوبتی و… تقسیم‌بندی می‌شوند که در طول زمان تکامل یافته و روز به روز انواع جدیدتری از آنها روانه بازار می‌شود.عایق‌های حرارتی و برودتی به‌طور متوسط در فصل زمستان 5 درصد در حفظ انرژی گرمایی و در تابستان حدود 10 درصد در انرژی سرمایشی صرفه‌جویی می‌کنند.

راه های ارتباط با رستاک:

تلفن : 02191098528

فکس : 02165318028

واتس اپ ، ایتا ، تلگرام و روبیکا : 09904457030

واحد فنی مهندسی : 09123553554

rastakonline@gmail.com


کاربرد عایق‌ها و اهمیت آنها با توجه به شناختی که در این مورد میان اغلب ساکنان واحدهای مسکونی شناخته شده است. فاكتوری مهم در انتخاب عايق‌ها، ميزان مقاومت حرارتي آنها است. هر قدر اين مقاومت بالاتر باشد عایق حرارت را کمتر از خود عبور می‌دهد و صرفه‌جویی که به همراه دارد افزایش می‌یابد، پس به جای ضخامت عایق‌ها، باید مقاومت حرارتی آنها با هم مقایسه شوند. عايق‌هاي گوناگون با مقاومت‌هاي حرارتي برابر، از نظر ميزان صرفه‌جويي در انرژي همانند هستند و تنها اختلاف آنها در قيمت و محل كاربرد است.


میزان صرفه‌جویی انرژی با عایق‌های ساختمانی
اما در مورد محل‌های عایق کاری باید بدانید که سقف‌ها، دیوارهای خارجی، کف واحد مسکونی و همچنین لوله‌های آبگرم مرسوم‌ترین و اصلی‌ترین مکان‌هایی هستند که عایق کاری روی آنها پیاده سازی می‌شود.
به این ترتیب، عایق کاری سقف‌ها مصرف انرژي براي گرمايش و سرمايش ساختمان را 35 درصد تا 45 درصد كاهش می‌دهد.
همچنین عایق کاری ديوارهاي خارجي مصرف انرژي براي گرمايش و سرمايش ساختمان را حدود 15 درصد و عایق کاری كف مصرف انرژي را در زمستان 5 درصد كاهش می‌دهد.
براي عايق كاري لوله‌هاي آبگرم می‌توان از عايق‌هاي پتويي يا عايق‌هايي كه به‌طور ويژه براي لوله‌ها ساخته شده و به راحتی قابل نصب هستند استفاده كرد.

عایقکاری ساختمان
عایقکاری ساختمان

انواع عایق هاي متداول در ساختمان و كاربرد آنها


پشم سنگ
عایق پتویی و عایق تخته ای و عایق لوله ای


پشم سنگ جزو خانواده عایق هاي گرم ازنوع معدني، متشكل از الياف بسيار ظريف است. ماده اصلي اوليه براي توليد اين الياف سنگ آتشفشاني بازالت از خانواده سنگهاي آذرين ودولوميت مي باشد كه در كشور ما به وفور يافت مي شود. محصول حاصله كاملاً استريل مي باشد و نيز در برابر خطراتي مانند انگل، قارچ، باكتري و حشرات موذي مصونيت دارد. از آنجایی که پشم سنگ یک عایق سلول باز می باشد بعد نصب آن نیازمند یک پوشش بخاربند می باشند. طول عمر پشم سنگ به اندازه عمر ساختمان می باشد. هزینه نگهداری آن حداقل است مگر آنکه دچار آسیب شده باشد. یکی از کاربردهای مهم پشم سنگ استفاده به عنوان ضد حریق می باشد. در حقیقت از این پوشش می توان برای محافظت سازه های فلزی، چاهک های آسانسور، تاسیسات الکتریکی، راهروهای فرار و… در مقابل حریق استفاده نمود.

عایق لحافی رزین دار(Pheno Felt)

اين نوع عايق بيشتر جهت سقف كالاب و سقف سوله ها ، سقف سالنهاي كنفرانس ، ساختمانهاي صنعتي و پوشش كانالهاي عبور هواي گرم و سرد مورد استفاده قرار مي گیرد.

استاندارد ASTM C 553
حد اکثر دمای کاربرد ºC  450 (استثنای روکش فویل آلمینیوم یا کاغذ کرافت)
ضرایب هدایت حرارتی503025دما C))                        دانسیته Kg/m3
0.0400.0420.04450
0.0510.0530.053100
0.0650.062 150
ابعاد استاندارد هر رول : عرض 120 cm  ، طول 1200 cm
این محصول با 2 نوع پوشش فویل آلمینیوم و کاغذ کرافت تولید می گردد .
محدوده تولید دانسیته : 30 – 100 kg/m3
محدوده تولید ضخامت : 50 – 100 mm
بسته بندی : شیرینگ (پلاستیک)

ابعاد استاندارد هر رول : عرض 120 cm ، طول 1200 cm

این محصول با 2 نوع پوشش فویل آلمینیوم و کاغذ کرافت تولید می گردد .

محدوده تولید دانسیته : 30 – 100 kg/m3

محدوده تولید ضخامت : 50 – 100 mm

بسته بندی : شیرینگ (پلاستیک)

عایق پلی یورتان و پلی ایزوسیانورات
( پاششی و تخته ای و لوله ای)

کاربرد پلی یورتان :

عایق کاری مخازن و سیستم های پایپینگ سرد
قابل تامین در انواع تخته ای ، لوله ای ، پاششی


خانه های امروزی متقاضی موادی با عملکرد بالا و قوی و در عین حال بسیار سبک وزن هستند؛ فوم های پلی یورتان راه حل بسیار مناسبی برای انجام این کار می باشند علاوه بر آن می توان به راحتی نصب شده و دوام بسیار خوبی دارند. پلی اورتان از طریق کاهش مصرف انرژی به حفظ محیط زیست کمک می کند. با توجه به دوام بسیار عالی،مقاومت فوق العاده و خواص عایقی پلی اورتان غالبا در ساخت و ساز ساختمان ها استفاده می شود.از پلی یورتان ها در بیشتر قسمت ها استفاده می شود مانند عایق کاری سقف ها،پشت بام ها،کف ساختمان،دیوار ها،درب و پنجره ها.با استفاده از فوم های پلی یورتان می توان به کاهش چشمگیر مصرف انرزی اشاره کرد.

دانسیته40 – 120 kg/m³
ضخامتبه سفارش مشتری
دمای کاربردی-196ºC – +140ºC

عایق الاستومری
کاربرد: جایگزین سایر عایق های سنتی و قدیمی نظیر: پشم شیشه و پشم سنگ، جهت استفاده برای لوله های سایز “3 به بالا، عایق نمودن ورق های گالوانیزه، دستگاه ها، منابع و مخازن آب، قیر و …، (ضخامت: از 6mm – 50mm) (دمای کاربردی : -200ºC – +105ºC)
مزایا: ضد حریق و نسوز، ضد آب و دارای ساختار سلولی بسته، عایق صوتی (جاذب صدا)، دارای ساختار سلولی بسته، عمر مفید بسیار بالا، مناسب برای انواع شرایط آب و هوایی، ضریب انتقال حرارت بسیار ناچیز، سرعت بالا در نصب و اجرا، محافظت در برابر خوردگی بین عایق و لوله (فلز)، عایق خود چسب و فوم چسب دار، دوستدار محیط زیست، مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش، قابلیت رنگ پذیری و دارای گواهینامه های معتبر داخلی و خارجی

بررسی از منظر اقتصادی:
با انجام عایقکاری مناسب در ساختمان ها و تاسیسات، و سرمایه گذاری ناچیز در این بخش از هزینه های احداث، در یک دوره بازگشت بسیار کوتاه و از محل صرفه جویی در مصرف و در نتیجه کاهش هزینه انرژی مصرفی، باعث کاهش هزینه های سرمایه گذاری میگردیم.
مثال زیر به خوبی گویای این مطلب می باشد:در این مثال با محاسبه ی میزان عایق معدنی مورد نیاز برای عایقکاری یک ساختمان سه طبقه، با زیر بنای هر طبقه 100 متر مربع، به بررسی میزان صرفه جویی ناشی از آن میپردازیم.


الف-مشخصات عایقکاری:
1-برای عایقکاری سقف اصلی، عایق پشم سنگ تخته ای با دانسیته 80 گیلوگرم بر متر مکعب و ضخامت 5 سانتی متر، در نظر گرفته میشود.
2-برای عایقکاری سقف طبقات، عایق پشم سنگ تخته ای با دانسیته ی 120 کیگو گرم بر متر مکعب و ضخامت 3 سانتی متر ،در نظر گرفته میشود.
3_برای عایقکاری دیواره های اطراف، عایق پشم سنگ تخته ای با دانسیته ی 120 کیلوگرم بر متر مکعب و ضخامت 3 سانتی متر، در نظر گرفته میشود.


ب_محاسبه ی سطوح انتقال حرارت:

1-مساحت دیوار های طرفین 180 متر مربع، و دیوار های جلو و عقب با احتساب 40% برای درب و پنجره 108 متر مربع، جمعا معدل 288 متر مربع.
2-مساحت سقف اصلی 100 متر مربع، و سقف های میانی 200 متر مربع، جمعا معادل 300 متر مربع
3-جمع کل سطوح انتقال 588 متر مربع.


ج-محسابه ی میزان پشم سنگ مورد نیاز:
میزان پشم مورد نیاز برای دیوار ها معادل 1037 کیلوگرم
میزان پشم مورد نیاز برای سقف اصلی معادل 400 کیلوگرم
میزان پشم مورد نیاز برای سقف های میانی معادل 720 کیلوگرم
کل میزان پشم مورد نیاز معادل 2157 کیلوگرم معادل 7.2 کیلوگرم بر متر مربع زیر بنا احداث
در بخش ساختمان و تاسیسات، سهم هزینه این عایقکاری تنها حدود 2% از هزینه کل می باشد.
در عوض، در اثر عایقکاری ساختمان، میزان تلفات انرژی سالانه، در اثر هدایت به محیط اطراف، از کیلوکالری بر متر مربع در سال به مقدار 40% بازیابی شده، و میزان صرفه جویی حاصل در هر متر مربع زیر بنا، معادل کیلوکالری، بر متر مربع در سال(معادل 200 نرمال متر مکعب گاز طبیعی در سال بر متر مربع)خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *