آلومینیوم در خودروسازی

آلومینیوم در خودروسازی

آلومینیوم در خودروسازی

چرا آلومینیوم در خودروسازی به کار می رود

آلومینیوم به دلیل وزن سبکش، باعث کاهش وزن خودرو و افزایش سرعت و کارایی آن می‌شود. این آلیاژ مقاومت بالایی در برابر خوردگی دارد که باعث افزایش عمر مفید قطعات خودرو می گردد. همچنین آلومینیوم دارای مقاومت بالا در برابر حرارت است و در صورت استفاده از آن در قطعات موتور، باعث افزایش راندمان سوخت می‌شود. فلز آلومینیوم قابلیت بازیافت بالایی دارد. به همین دلیل استفاده از آن در این صنعت باعث کاهش آلایندگی محیط زیست و صرفه‌جویی در منابع طبیعی می‌شود.

این محصول دارای ظاهر زیبا و جذاب است که باعث افزایش جذابیت بصری خودرو خواهد شد. آلیاژ آلومینیوم به دلیل قابلیت پردازش بالا، به راحتی قابل شکل‌دهی است و در تولید قطعات مختلف خودرو به راحتی می توان از آن استفاده نمود. آلومینیوم در مقایسه با فولاد، کمتر آلاینده بوده و سازگاری بیشتری با محیط زیست دارد. تمامی این ویژگی ها باعث شده که از این آلیاژ پر ارزش به طور گسترده ای در صنعت خودرو استفاده شود.

آلومینیوم در خودروسازی
آلومینیوم در خودروسازی

آلیاژهای آلومینیومی مختلف در خودروسازی

طبق تحقیقاتی که صورت گرفته است، با استفاده از آلومینیوم در بدنه خودروها به جای فولاد، وزن ماشین تا ۵۰ درصد کاهش پیدا خواهد کرد. همچنین با استفاده از آلومینیوم در کل قطعات خودرو، وزن کلی آن تا ۳۰ درصد نیز کم خواهد شد. استحکام، فاکتور مهمی در انتخاب ورق مناسب برای بدنه خودرو می باشد. بنابراین خودروسازان معمولا از آلیاژهای آلومینیوم سری ۵۰۰۰ و ۶۰۰۰ در این بخش از ماشین ها استفاده می کنند.

در بخش پانل های بدنه، معمولا آلیاژ الومینیوم 2008 و 2036 استفاده می شود. حفاظ های حرارتی از آلیاژ 5182 ساخته می شوند. در اسکلت خودروها معمولا از مقطع های تو خالی الیاژهای الومینیوم اکسترود شده ، استفاده می شود. مقاطع اکسترودی از آلیاژهای سری 6000 ساخته می شوند. برای ساخت محورهای محرک نیز از آلیاژ سری 6000 استفاده می شود که این کار باعث کاهش وزن این بخش از خودرو تا حدود 6 کیلوگرم می گردد. در بخش سپر و تقویت کننده ها، آلیاژ الومینیوم سری 7000 (Al-Zn-Amg و Al-Zn-Mg-Cu) به کار می رود.

قطعات آلومینیومی خودرو

همان گونه که در بخش قبلی گفتیم، آلومینیوم در خودروسازی به صورت گسترده ای به کار می رود. در این بخش از مقاله قصد داریم به بررسی برخی از قطعات آلومینیومی خودرو بپردازیم:

جعبه گیربکس یکی از قطعات اصلی خودرو است که باید بسیار سبک و مقاوم باشد. آلومینیوم به دلیل سبکی و مقاومت خود، در تولید جعبه گیربکس به عنوان جایگزین مناسب برای فلزات سنگین مانند فولاد استفاده می باشد. سرپره همچنین یکی از قطعات اصلی خودرو است که باید سبک و مقاوم باشد. آلومینیوم به دلیل سبکی و مقاومت خود، در تولید سرپره به عنوان جایگزین مناسب برای فلزات سنگین مانند فولاد استفاده می‌شود.

آلومینیوم در تولید برخی از قطعات سیستم تعلیق مانند آرماتور، کنترل آرماتور و پایه‌های تعلیق استفاده می‌شود. این قطعات باید سبک و مقاوم باشند و آلومینیوم به دلیل ویژگی‌های خاص خود، یک جایگزین مناسب برای فلزات سنگین مانند فولاد است. آلومینیوم در تولید بدنه خودرو نیز به عنوان جایگزین مناسب برای فلزات سنگین مانند فولاد استفاده می‌شود. بدنه خودرو با استفاده از آلومینیوم سبک‌تر، مقاوم‌تر و با کیفیت بالاتری ساخته می‌شود.

استفاده از آلومینیوم برای تولید خودرو به جای فولاد، مزایای زیادی را به همراه دارد:

آلومینیوم در خودروسازی
آلومینیوم در خودروسازی

عملکرد بهتر

به طور متوسط، بسته به نوع محصول، آلومینیوم 10 تا 40 درصد سبک‌تر از فولاد است. وسایل نقلیه‌ی ساخته‌شده از آلومینیوم، شتاب، ترمزگیری و حتی هندلینگ بهتر دارند.

ایمنی بیشتر

آلومینیوم می‌تواند هنگام سقوط، دو برابر بیشتر از وزن فولاد انرژی جذب کند. وسایل نقلیه‌ی ساخته‌شده از آلومینیوم، سبک‌تر، به توقف کوتاه‌تر نیاز دارند و به جلوگیری از برخورد کمک می‌کنند.

مزایای زیست محیطی

تقریباً 90 درصد از ضایعات آلومینیوم خودرو، بازیابی و بازیافت می‌شوند.  جایگزینی ناوگان وسایل نقلیه‌ی فولادی با وسایل نقلیه‌ی آلومینیومی می‌تواند باعث صرفه‌جویی 108 میلیون بُشکه نفت خام و جلوگیری از 44 میلیون تُن انتشار CO2 شود.

راندمان سوخت بهتر

وسایل نقلیه با اجزای آلومینیوم می‌توانند 24 درصد سبک‌تر از اجزای فولادی باشند. با این کار در هر 100 مایل، 0.7 گالن سوخت صرفه‌جویی می‌شود که صرفه‌جویی 15 درصدی در مصرف سوخت برای خودروهای فولادی است.

ماندگاری بالا

وسایل نقلیه با اجزای آلومینیوم، عمر طولانی‌تری دارند؛ چرا که دیرتر زنگ می‌زنند.

برخی از خودروهای ساخته شده با آلومینیوم

خودرو آئودی A8 یکی از معروف ترین و مهم ترین خودروهایی است که در ساخت قطعات مختلف آن آلومینیوم به کار رفته است. این شرکت با استفاده از آلومینیوم توانسته وزن این خودرو را تا 40 درصد کاهش دهد. در مجموع 385 کیلوگرم در این خودرو آلومینیوم به کار رفته است که 150 کیلوگرم قطعات ریخته گری، 125 کیلوگرم قطعات ورق کاری شده، 70 کیلوگرم قطعات اکسترود شده و 40 کیلوگرم قطعات با سایر روش به کار رفته است.

در ساخت بدنه خودرو فورد  AIV آلومینیوم پرسکاری شده، به کار رفته است. بدنه و سایر قطعات این خودرو به نسبت سایر خودروها که با آلیاژ استیل ساخته شده اند، 200 کیلو گرم سبک تر می باشد. همچنین هیوندا NSX دارای 210 کیلوگرم آلومینیوم می باشد که در حدود 130 کیلوگرم آن در سیستم انتقال خودرو و 100 کیلوگرم آن در شاسی این ماشین وجود دارد.

آلومینیوم در خودروسازی

سخن پایانی و آلومینیوم در خودروسازی

در این مقاله به بررسی موضوع آلومینیوم در خودروسازی پرداختیم. آلومینیوم به دلیل ویژگی‌های خاص خود مانند سبکی، مقاومت به خوردگی، مقاومت به حرارت و همچنین قابلیت بازیافت بالا، در صنعت خودروسازی به عنوان جایگزین مناسب برای فلزات سنگین مانند فولاد استفاده می‌شود. استفاده از آلومینیوم در تولید قطعات خودرو باعث کاهش وزن خودرو، افزایش سرعت و کارایی، بهبود راندمان سوخت و کاهش آلایندگی محیط زیست می‌شود. همچنین، آلومینیوم به دلیل قابلیت بازیافت بالا، باعث کاهش آلایندگی محیط زیست و صرفه‌جویی در منابع طبیعی می گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *